Vanaf welke leeftijd moet ik mijn huisdier verzekeren?

Dierenartsen hebben het liefste dat je je huisdier zo snel mogelijk vaccineert zodat hij gelijk beschermd en dit veelvoorkomende ziektes kan voorkomen. Het is echter moeilijker om een verzekering voor oudere honden en katten te vinden. Niet alle verzekeringen bieden dit namelijk aan. Merendeels van de verzekeringsmaatschappijen zijn van mening dat het een te groot risico is om deze dieren te laten verzekeren bij de maatschappij aangezien deze oudere dieren meer kwalen hebben.

Sommige verzekeraars zullen dus alleen huisdieren onder negen jaar een nieuw beleid laten nemen. Voor enkele rassen ligt deze leeftijd zelfs lager door een lagere levensverwachting. Het makkelijkste is dus om je huisdier te verzekeren wanneer ze nog jong zijn zodat je zeker weet dat je ze verzekerd zijn wanneer ze ouder zijn. Dit is zeker geen goedkope optie maar je hebt wel de garantie dat je huisdier altijd kan rekenen op zorg zonder dat jij voor de kosten op hoeft te draaien. Lange termijn ziekten worden verzekerd dus hier helpt het verzekeren van je huisdier op een jonge leeftijd ook zeker bij.

Merendeels van de verzekeringsmaatschappijen zijn van mening dat het een te groot risico is om deze dieren te laten verzekeren bij de maatschappij aangezien deze oudere dieren meer kwalen hebben.

Ook moeten eventuele reeds bestaande ziekten verklaard worden anders kan de polis ongeldig worden verklaard. Het is bijna zeker dat je geen dekking krijgt van verzekeringen voor de reeds bestaande ziekte die je huisdier heeft.

Andere artikelen